Offerte aanvragen Contact

Heeg – Werkplaats

AFT-RVS is specialist in het ontwerpen, produceren, assembleren en monteren van rvs-toepassingen in hoofdzakelijk de jacht- en scheepsbouw. In 2017 heeft De Staalbouwers een nieuwe werkplaats voor het groeiende bedrijf gerealiseerd, die tegen de bestaande bedrijfshal is aangebouwd. Benieuwd waarom er gekozen is voor twee verschillende bouwsystemen? Andries, eigenaar van AFT-RVS, vertelt je hier meer over.

De eerste bedrijfshal
‘In 1997 begon ik mijn eigen staalbedrijf in een schuur achter het huis. Na een aantal loodsen gehuurd te hebben, werd 15 jaar later onze eerste bedrijfshal gebouwd’, vertelt Andries. ‘Een grote stap! In 2012 wilde ik een ruime bedrijfshal opzetten en daarvoor had ik nogal wat eisen. Eén van die eisen was een grote kraanbaan in de hal. Maar geen enkel bedrijf kon zowel de hal, als de kraanbaan plaatsen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in contact met Joep en hij heeft me toen erg geholpen met het ontwerp van de bedrijfshal. De kraanbaan is er uiteindelijk door een extern bedrijf ingezet.’

Eenvoudig uit te breiden
‘Toen ik afgelopen jaar mijn bedrijfshal wilde uitbreiden, heb ik een aantal offertes op gevraagd. Toch dacht ik ook direct aan Joep. Hij heeft in onze eerdere samenwerking al laten zien dat hij erg flexibel is, maar ook enorm goed meedenkt en precies realiseert wat jij wilt, mits dat mogelijk is natuurlijk. Het geeft vertrouwen dat hij weet waarover hij praat en neemt veel werk uit handen. Ik weet veel over metaal, maar bij het zetten van een bedrijfshal moet je toch aan andere dingen denken en dat maakt het andere koek’, vertelt Andries.

Extra verdiepingsvloer
‘Omdat we inmiddels 35 personen in dienst hebben, hebben we extra ruimte nodig, maar ook een fijne werkplek voor iedereen. Door een gedeelte aan de bestaande bedrijfshal te bouwen, realiseren we gemakkelijk en snel een nieuwe werkruimte. Efficiëntie, ruimte en een goede indeling waren noodzakelijk in dit nieuwe ontwerp. Daarom hebben we besloten om een verdiepingsvloer te plaatsen in de nieuwe werkplaats. Daarnaast wilde ik een kraanbaan in de nieuwe werkplaats bouwen, waarmee ik de materialen eenvoudig op de verdiepingsvloer kan plaatsen. Dat was ook direct de reden waarom we dit keer niet met het Easy Construct systeem konden werken. Door die extra verdiepingsvloer werd de constructie te zwaar. Het Easy Construct Systeem werkt erg goed en gemakkelijk en snel, maar kan geen zware gedeeltes aan. Omdat we toch gebruik wilden maken van een extra verdiepingsvloer, hebben we gekozen om een traditionele manier van bouwen te gebruiken.’

Voordelen Easy Construct
Het Easy Construct Systeem is volledig recyclebaar. Doordat de volledige draagconstructie wordt uitgevoerd in koudgewalst staal kan er sneller en goedkoper gebouwd worden. Easy Construct gebruikt een hoge materiaalkwaliteit, waardoor een besparing in het benodigde aantal kilo’s plaatsvindt. Het Easy Construct Systeem is zo ontworpen dat er eenvoudig kan worden aangebouwd. Dit komt doordat het eindspant dezelfde zwaarte heeft als de tussenspanten. Hierdoor is het ook mogelijk om de verbindingen eenvoudig te demonteren en elders te herplaatsen. Door de bijzondere eigenschappen van het koudgewalst staal wordt Easy Construct tegen een zeer concurrerende prijs aangeboden.

Opdrachtgever:

AFT RVS

Project:

Uitbreiding werkplaats (realisatie 2017)

Type:

Werkplaats
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×