Offerte aanvragen Contact

Nieuwbouw Hangar met kantoor op de luchthaven Rotterdam – Den Haag

De verbindende factor
In 1993 liet Rijnmond Air Services een hangar bouwen. Rijnmond Air Services is een onderhoudsbedrijf voor kleine zakenjets. De zaken gingen goed en er kwam steeds meer personeel bij. Naast personeel hadden we ook steeds meer opslagruimte nodig. In 25 jaar is het bedrijf de hangar uitgegroeid en moest Rijnmond Air Services op zoek naar een oplossing. Maar dit was nog niet zo makkelijk! Lees hier verder hoe ze dit hebben opgelost.

‘In 2017 kregen we te maken met ruimtetekort’, vertelt Edwin Sipkes, Maintenance Manager bij Rijnmond Air Services. ‘We werkten inmiddels met 30 mensen en er moest nodig ruimte gecreëerd worden. Onze kavel was eigenlijk te klein en we konden geen nieuwe hangar kwijt met de gewenste grootte die we voor ogen hadden. We wilden namelijk een hangar van 2.400 vierkante meter met een lengte van 80 meter. Een te groot probleem op een te kleine kavel. Een bouwmanager kwam met de oplossing om het toch allemaal passend te maken, maar dan moest er wel het een en ander gebouwd en verbouwd worden. Hiervoor werd De Staalbouwers ingeschakeld.’

De verbinding tussen oud en nieuw
Het idee was om de oude hal, de nieuwe hal en de kantoorunits aan elkaar te verbinden, zodat er ruimte bespaard zou worden en de kavel optimaal ingericht zou worden. Natuurlijk was dit voor ons praktisch, maar op deze manier paste het ook nog eens op onze kavel. In die tijd is er besloten dat De Staalbouwers dit project gingen uitvoeren. En dat hield niet alleen het bouwen van een hangar in, maar ook het aanpassen van de voorgevel, verbinden van de kantoren en het opzetten van de nieuwe grote hangar.

Omdat de nieuwbouw moest aansluiten op de huidige hal, is een volledige wand van de oude hal gerenoveerd. Daar is een volledig nieuwe voorgevel op gezet, om zo de uitstraling van het gehele pand toch hetzelfde te houden.

Fijne samenwerking
Ondanks dat er op directieniveau is gekozen voor De Staalbouwers, is de samenwerking altijd enorm goed geweest. Edwin: ‘Wat ik als erg prettig heb ervaren, is vooral de omgang met Joep van De Staalbouwers. Waar andere bedrijven na oplevering ‘stoppen’ gaat De Staalbouwers verder. De nazorg en aftersales is uitstekend! Vooral toen bleek dat andere bedrijven in dat geval erg nalatig waren, heeft De Staalbouwers ons altijd ondersteund en met ons meegedacht om toch tot een oplossing te komen.’

In opdracht van Rijnmond Air Services verzorgt De Staalbouwers de staalconstructie, dak- en wandbekleding plus alle kozijnen voor een nieuwe hangar met kantoor. Erg bijzonder aan dit project zijn de speciaal ontworpen grote hangardeuren. 

Wilt u ook een hangar bouwen of een bedrijfshal bouwen? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Opdrachtgever:

Rijnmond Air Services

Project:

Nieuwbouw Hangar met kantoor op de luchthaven Rotterdam - Den Haag

Type:

Nieuwbouw Hangar (met casco kantoor)
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×